Shipments to Algeria

Algerije: nieuwe voorschriften

Shipments to Algeria

21 jan 2020

Manifest correctie

In maart 2019 hadden we op onze nieuwspagina reeds aangegeven dat voor verschepingen naar Algerije het belangrijk is dat alle documenten steeds vooraf in orde gebracht worden.

Het is namelijk niet eenvoudig om een manifest correctie uit te laten voeren in Algerije, aangezien de Algerijnse douane de aanpassingen kan zien als potentiële fraudepogingen. Niet alleen duurt een manifest correctie tot wel 4 weken of zelfs langer, tevens zijn er ook douane boetes indien de naam van de importeur gewijzigd wordt.

Incoterms

Bovendien geeft een nieuwe regelgeving van het Algerijnse bankwezen aan dat FOB terms de voorkeur hebben. Voor verscheping onder CFR terms moet de consignee per zending een akkoord aanvragen bij zijn bank.

Wanneer de bank toestemming geeft om onder CFR-voorwaarden te verschepen, moeten de goederenwaarde en de vrachtwaarde afzonderlijk op de handelsfactuur worden vermeld.

Hou er rekening mee dat het niet is toegestaan om onder CIF-voorwaarden (Cost Insurance Freight) naar Algerije te verzenden, omdat wettelijk is bepaald dat de verzekering moet worden afgesloten bij een Algerijnse verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie over deze nieuwe voorschriften naar Algerije ?

Aarzel niet om ons te contacteren.