Verenigde Arabische Emiraten

Informatie over transport Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een belangrijk handelsland voor Europa. Het is samen met Saudi-Arabië de grootste afzetmarkt in het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten (VEA) staan ook wel bekend als de United Arab Emirates (UAE). TCI Carriers biedt u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Verenigde Arabische Emiraten

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken

Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO).

Facts & figures Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten staat bekend als een van de best ontwikkelde landen ter wereld. De economie draait grotendeels op de winning van aardolie en aardgas. De grote steden staan bekend om hun grote winkelcentrums en indrukwekkende skyline met vele wolkenkrabbers waaronder het grootste bouwwerk ter wereld de Burj Khalifa Dubai (829.8418 meter). Verder staat het land bekend om de vele indrukwekkende hotels, sjeiks, dure auto’s en de aangelegde eilanden die verschillende vormen hebben. Het is zelfs mogelijk een privé eiland aan te laten leggen! Het landschap van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat veelal uit woestijn en kust. De kustlijn bestaat uit brede zandstranden en helderblauw water. Hier kan men ideaal zeilen maar ook duiken en snorkelen naar kleurrijke vissoorten en koraalriffen.

  • Officiële naam: Verenigde Arabische Emiraten
  • Continent: Azië
  • Oppervlakte: 83.600 km²
  • Hoofdstad: Abu Dhabi
  • Belangrijkste haven: Jebel Ali, Sharjah, Abu Dhabi, Dubai, Khor Fakkan
  • Inwoneraantal: 8.264.070 inwoners (2010)
  • Regeringsvorm: Federatie van Emiraten
  • Hoogste punt: 1.910 m
  • (bron: landenkompas.nl)

Economie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een hooggeïndustrialiseerde economie, wat het land tot een van de meest ontwikkelde landen in de wereld maakt, gebaseerd op verschillende ontwikkelingsmeters zoals de HDI en BNP. Met $168 miljard in 2006, zijn de VAE tweede van alle Arabische golfstaten na Saoedi-Arabië, derde in het Midden-Oosten, en 38ste in de wereld (voor Maleisië).

Hoewel de VAE minder afhankelijk wordt van natuurlijke grondstoffen als bron van inkomen, spelen petroleum en aardgas nog steeds een grote rol in de economie, zeker in Abu Dhabi. Een grote constructieboom, een uitbreidende industrie, en een snel groeiende diensten sector helpen de VAE met het diversifiëren van hun economie. Over het hele land zijn er nu bouwprojecten bezig ter waarde van $350 miljard. Zo’n projecten bevatten de Burj Dubai, wat na afwerking het hoogste gebouw ter wereld zou worden, Al Maktoum International Airport, wat na afwerking de grootste luchthaven ooit gebouwd zal worden, en de drie Palmeilanden, de grootste kunstmatige eilanden ter wereld. Een ander project is de Dubai Mall, dat ‘s werelds grootste winkelcentrum zal worden.

(bron: Wikipedia)

Meer informatie over zeevracht of luchtvracht ?

Bezoek onze activiteiten pagina over zeevracht of neem een kijkje bij de luchtvracht pagina onder activiteiten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via: info@tci-carriers.be