Corona update website

Update corona virus – 09 april 2020

Corona update website

9 apr 2020

Ernstige verstoring van de wereldwijde bevoorradingsketens

Als gevolg van het Covid-19 virus en de impact die dit heeft op de wereldwijde bevolking, is er momenteel ook een ernstige verstoring van de wereldwijde bevoorradingsketens.

In de meeste landen wereldwijd, wordt er voorrang gegeven aan het vervoeren van voeding en medische hulpmiddelen in de strijd tegen het corona virus.

Hierdoor zijn er bijvoorbeeld door Europa ook maatregelen opgesteld om een vrijstelling van invoerrechten en BTW toe te kennen aan goederen die worden ingevoerd in de strijd tegen Covid-19.

Meer info kan u terugvinden in ons vorig nieuwsbericht.

Lockdown regels zijn verschillend in elk betrokken land

In landen die in lockdown zijn, zijn er verschillende regels per land.

Bij het verschepen naar een land in lockdown, kan u best eerst checken met uw ontvanger of de goederen kunnen ontvangen worden.

Zo moeten bijvoorbeeld in Zuid-Afrika de truckers een afspraak maken om de lading te komen afhalen of leveren in de terminals.

Het aanmeren van container schepen in havens heeft soms vertraging

Aangezien men soms vreest dat de bemanning van sommige containerschepen besmet zijn met het corona virus, mogen sommige containerschepen – die willen aanmeren in bepaalde havens – hun lading niet direct lossen in de havens. Hierdoor loopt het lossen van de lading soms vertraging op.

Treinverkeer van China naar Europa komt weer op gang

Het treinverkeer uit China naar Europa komt stilaan weer op gang. Dit nadat in China de activiteiten meer en meer hervat worden.

Europa en logistieke digitalisering

Naast het aanmoedigen van het gebruik van digitale transportbrieven zoals E-CMR, heeft Europa nu tijdelijke maatregelen opgesteld zodat officiële gezondheidscertificaten ook digitaal kunnen aangeboden worden ter controle.

Paasweekend

Gelieve er rekening mee te houden dat tijdens het komende paasweekend, ook de havens gesloten zullen zijn;

dit geldt voor Duitsland en UK op vrijdag door Goede Vrijdag en bovendien voor o.a. Nederland, België, en Frankrijk op Tweede Paasdag.

 

Hoewel de meeste van onze medewerkers vanuit huis werken, lopen onze werkzaamheden volledig door. Als we iets voor u kunnen betekenen dan horen we het graag!