TCI Logistics Glossary

TCI Logistics Glossary: DAT en DAP

TCI Logistics Glossary

11 okt 2019

TCI Logistics Glossary: DAT

Delivered at Terminal, DAT, (overeengekomen terminal van bestemming), is een non-maritieme conditie. De overgang van kosten en risico vindt plaats nadat de goederen, niet ingeklaard en gelost uit het aankomende vervoermiddel, ter beschikking zijn gesteld van de koper op een overeengekomen terminal van bestemming.

De verkoper heeft aan zijn leveringsplicht voldaan op het moment dat de goederen, gelost uit het aankomende vervoermiddel en niet ingeklaard, ter beschikking staan op de overeengekomen terminal van bestemming.

TCI Logistics Glossary: DAP

Delivered at Place, DAP, (overeengekomen plaats van bestemming) is een non-maritieme conditie. De overgang van kosten en risico vindt plaats nadat de goederen, niet ingeklaard en gelost uit het aankomende vervoermiddel, ter beschikking zijn gesteld van de koper op een overeengekomen plaats van bestemming. Die plaats kan ook het niet geloste schip zijn.

De verkoper heeft aan zijn leveringsplicht voldaan op het moment dat de goederen, gelost uit het aankomende vervoermiddel en niet ingeklaard, ter beschikking staan op de overeengekomen plaats van bestemming. DAP vervangt de condities DAF, DES en DDU.

Meer informatie over DAT en DAP ?

Aarzel niet om ons te contacteren via info@tci-carriers.be voor advies of vragen.

TCI Logistics Glossary

Andere termen kan u terugvinden op www.tcilogisticsglossary.com.