Corona update website

Corona virus update – 2 april 2020

Corona update website

2 apr 2020

Wij proberen u regelmatig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van het Corona (COVID-19) virus en de gevolgen voor de logistieke sector.
Echter we realiseren ons dat dit nieuws continue aan veranderingen onderhevig is, want het nieuws van vandaag kan morgen weer anders zijn.

Momenteel delen we de belangrijkste en actuele ontwikkelingen in onze logistieke sector.

Lockdown

In ons vorig nieuwsbericht hadden we reeds aangehaald dat er verschillende landen in lockdown zijn, daar zijn nu Mexico, Nigeria, Ierland en Curaçao aan toegevoegd.

Momenteel onderzoeken we wat de gevolgen zijn voor de logistieke sector en raden u aan om eerst met uw ontvanger te checken of zij de goederen kunnen ontvangen.

Wegtransporten in EU

Om de lange wachtrijen aan de verschillende grenzen te beperken, worden er in sommige landen al ‘Green Lanes’ ingevoerd, hierdoor wordt het goederenvervoer en het personenvervoer gescheiden van elkaar aan de grens. Ondanks deze maatregel kunnen er nog steeds lange wachttijden zijn.

Een andere maatregel die moet bijdragen tot een vlotter transport, is om te kiezen voor digitale vrachtbrieven, zodat tevens de veiligheid van de chauffeurs en verladers beter gewaarborgd blijft.

Meer blank sailings en wijzigingen van vaartschema’s

Verschillende rederijen hadden wijzigingen in hun vaartschema’s aangekondigd.

Hierdoor zullen er ook meer blank sailings (voornamelijk vanuit China) zijn.

Luchtvracht

In meer en meer landen worden passagiers vliegtuigen ingezet om goederen te vervoeren. Dit om te zorgen dat de nodige dringende producten zoals voedsel en medische materiaal tijdig op zijn bestemming geraakt.

Op zoek naar gedetailleerde informatie over Corona en de wereldwijde handel ?

De WTO (Wereld handels organisatie) heeft een extra pagina gemaakt om alle relevante en recente informatie over Corona en de wereldwijde handel te verzamelen. Elke dag verschijnen er nieuwe publicaties over specifieke landen of Europese wetgeving.

https://www.wto.org/english/tratop_e/covid19_e/covid19_e.htm

 

Indien u vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.