Taiwan

Informatie over transport Taiwan

Heeft u goederen van of naar Taiwan te verschepen? Dan zit u bij TCI Carriers goed. Wij bieden u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Taiwan

 • Handelsfactuur: Voor de inklaring van goederen is een factuur in tweevoud vereist.
 • Certificaten van oorsprong: Certificaten van oorsprong zijn niet verplicht, tenzij de importeur er specifiek naar vraagt. Een certificaat van oorsprong vraagt u aan bij de Kamer van Koophandel.
 • Transportdocumenten: B/L of Airwaybill
 • Paklijsten: Paklijsten moeten een nauwkeurig overzicht geven van de afzonderlijke verpakkingen met merk, nummers, bruto- en nettogewicht en inhoud. Dat moet in het  Engels.
 • Enig Document: Het Enig Document (ED) is een standaardformulier waarmee u onder andere aangifte ten uitvoer doet bij de douane. Wij kunnen de aangifte digitaal voor u doen.
 • Overige documenten
  Pro-formafactuur: De pro-formafactuur is nodig voor de aanvraag van een (niet)-automatische invoervergunning.
  Invoervergunnig: De invoervergunning wordt, indien nodig, door de importeur bij het ministerie van Handel/Ministry of Commerce (MOFCOM) aangevraagd.
  Confirmation Certificate: Buitenlandse vestigingen in China moeten bij inklaring een ‘Confirmation Certificate for Projects for Development by the State’ overleggen indien zij conform contractuele afspraken met de overheid gebruik mogen maken van vrijstelling of verlaging van invoertarieven op goederen voor het inrichten van hun onderneming.

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken.  

Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO).

Facts & figures Taiwan

Taiwan is een onafhankelijk eiland in de Oost-Chinese Zee, ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noordoosten van de Filipijnen.

 • Hoofdstad: Taipei
 • Oppervlakte: 36.193 km²
 • President: Tsai Ing-wen
 • Provincies: Taiwan, Fujian
 • Officiële talen: Standaardmandarijn, Taiwanees Mandarijn

(bron: Wikipedia)

Taiwanese economie

Veel Taiwanese bedrijven hebben fabrieken op het Chinese vasteland, meestal met het oog op goedkope arbeid. Meer geavanceerde technologie en R&D blijven vooralsnog echter in Taiwan. Vanuit Taiwan wordt inmiddels flink in China geïnvesteerd.De totale waarde van de export bedroeg $ 306 miljard in 2013. De belangrijkste exportproducten zijn elektronica, beeldschermen, machines en chemicaliën. China, Hongkong, de Verenigde staten en Japan zijn de belangrijkste exportpartners. De totale waarde van de import bedroeg $ 268 miljard in 2013. De belangrijkste importproducten zijn elektronica, machines, olie en metalen. Japan, China en de Verenigde staten en zijn de belangrijkste importpartners.

De voortschrijdende economische integratie met China biedt voor buitenlandse bedrijven ook goede mogelijkheden voor het bewerken van de Chinese markt. Mede vanwege het hoge opleidingsniveau investeren meer en meer grote multinationals in eigen research centra.

Taiwan heeft één van de grootste valutareserves ter wereld. Het behoort op het gebied van informatietechnologie tot de wereldtop en is op bepaalde onderdelen daarvan de grootste producent ter wereld.

(bron: landenweb.nl)

Meer informatie over zeevracht of luchtvracht ?

Bezoek onze activiteiten pagina over zeevracht of neem een kijkje bij de luchtvracht pagina onder activiteiten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via: info@tci-carriers.be