Singapore

Informatie over transport Singapore

Singapore is een van de bestemmingen die wij het meeste aandoen.
TCI Carriers bieden u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

De belangrijkste handelsstad in Singapore is Singapore.


Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Singapore

 • Handelsfactuur: Voor de inklaring van goederen is een factuur in drievoud vereist. Deze moet in het Engels, Chinees of Koreaans zijn opgesteld.
 • Oorsprongsverklaring (factuurverklaring): Goederen van EU-oorsprong kunnen op grond van het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Singapore met een preferentieel tarief worden ingevoerd. Om voor de preferenties in aanmerking te komen, is een oorsprongsverklaring op de factuur (of een ander handelsdocument) nodig.
 • Certificaten van oorsprong: Certificaten van oorsprong zijn niet verplicht, tenzij de importeur er specifiek naar vraagt. Een certificaat van oorsprong vraagt u aan bij de Kamer van Koophandel.
 • Transportdocumenten: B/L of Airwaybill
 • Paklijsten: De paklijst moet in tweevoud overhandigd worden. Het bevat informatie over de inhoud, maten en gewichten van de verpakking(en).
 • Enig Document: Het Enig Document (ED) is een standaardformulier waarmee u onder andere aangifte ten uitvoer doet bij de douane. Wij kunnen de aangifte digitaal voor u doen.
 • Overige documenten
  Verzekeringscertificaat: Als de buitenlandse leverancier verantwoordelijk is voor de transportverzekering, kan er om een verzekeringscertificaat gevraagd worden.
  Pro-formafactuur: De importeur kan voor het aanvragen van een invoervergunning en het openen van een accreditief vragen om een pro-formafactuur.

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken

Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO).

Facts & figures Singapore

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië (716 km²).

 • Landnummer: +65
 • President: Tony Tan Keng Yam
 • Bevolking: 5,399 miljoen (2013) Wereldbank
 • Valuta: Singaporese dollar
 • Officiële talen: Engels, Tamil, Maleis, Standaardmandarijn

(bron: Wikipedia)

Singaporese economie

Singapore is nog steeds een trekpleister voor buitenlandse investeerders. Al in de jaren zestig en zeventig heeft de overheid met groot succes de economische ontwikkeling ter hand genomen. Buitenlandse investeerders werden aangemoedigd door gunstige omstandigheden als een groot en goed opgeleid arbeidspotentieel, lage lonen, een stabiel arbeidsklimaat, aantrekkelijke investeringssubsidies en belastingfaciliteiten, zich in Singapore te vestigen om daar een deel van hun massaproductie te laten uitvoeren.

Door zijn geografische ligging is Singapore een internationaal centrum voor industrie en handel geworden. Singapore heeft het voordeel van een diepe haven en ligt aan één van de drukste handelswegen van het oosten naar het westen. Verder heeft Singapore een vrijemarkteconomie waarin het particuliere bedrijfsleven de grootste plaats inneemt en een goed ontwikkelde communicatieve en financiële infrastructuur. De overheid heeft desondanks grote invloed op de economische ontwikkeling door middel van wetgeving, speciale instanties zoals de Economic Development Board (EDB), het verstrekken van subsidies en belastingfaciliteiten.

(bron: landenweb.nl)

Meer informatie over zeevracht of luchtvracht ?

Bezoek onze activiteiten pagina over zeevracht of neem een kijkje bij de luchtvracht pagina onder activiteiten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via: info@tci-carriers.be